Om mig

Jeg er født i 1966 og opvokset i Østjylland.

Som 20 årig flytter jeg til Salling - pga kærlighed - og siden har jeg været Bondekone!

Det helt fysiske sted hedder Kjeldgård, en gammel herregård, der kan dateres tilbage til 1524. Bondemanden er født og opvokset her, og vi flyttede ind i 1999 sammen med vores tre børn.

Oprindeligt er jeg uddannet lærer - men i 2002, efter fire fantastiske år på Handelskole, tog jeg konsekvensen af tings tilstand, og sagde mit faste lønnede job op. Det hang ikke sammen at være småbørnsmor, udearbejdende karrierekvinde og Bondekone samtidigt...

 

Men man kan godt være forfatter! Og det blev jeg! Og jeg elsker det!

 

Siden 1993 har jeg skrevet en klumme i Landbrugsavisen cirka hver fjerde uge. 

I 2004 vandt jeg Landbrugets Kulturfonds Novellekonkurrence med novellen "Tvivl".

Og siden 2006 har jeg udgivet bøger for både voksne og børn.

 

I foråret 2012 blev jeg udpeget af Minister for By, Bolig og Landdistrikter til at deltage i en visionsgruppe, som skulle formulere visioner for landdistrikterne 2030. Arbejdet sluttede i december 2012, men bærer stadig frugter.

 

Jeg er medlem af Dansk Forfatterforening, Jyllands Forfattere og bestyrelsesmedlem i vores lokale hal, FursundHallen, og i Den Selvejende institution Kunst i Selde.

Desuden er jeg bestyrelsesmedlem i Foreningen SelDeco, som er en butik i min landsby, Selde. Butikken sælger unika, kunst, væve- og strikvarer, kunsthåndværk, antik, bøger, smykker & æblegelé, og vi arrangerer udstillinger og oplæsninger og kurser med forskelligt indhold... alt sammen for at styrke vores position som en attraktiv landsby, hvor det er godt at bo.

Marianne Jørgensen© 2016